FlorienT

FlorienT

In de aardewerkserie FlorienT van Bowls and Dishes vindt u de oriëntaalse trend terug. De basis voor deze lijn vormt aardewerk van witte rivierklei, waarop met de hand een oriëntaals bloemenpatroon is aangebracht in diverse intense kleuren. Het reliëf van het patroon is duidelijk voelbaar als je met de vingers over het oppervlak strijkt, wat deze schalen en borden heel bijzonder maakt. Met dit servies zet je dan ook echt iets speciaals op tafel!

 

Van de FlorienT aardewerklijn zijn diverse schalen en borden in verschillende maten te krijgen en het kan in de vaatwasser. Ook leuk: je kunt het servies in je favoriete kleur uitkiezen, want het is er in blauw, rood, groen, zwart en wit. De witte variant heeft een gekleurd patroon en deze noemen we 'Turks Blauw'.

 

Download hier de FlorienT brochure

Schalen

7 / 9 / 12 / 15 / 20 / 25 / 30 cm
FlorienT Schalen

Borden

10 / 18 / 30 cm
FlorienT Borden

Mezze Schalen

12 / 17 / 19 cm
FlorienT Mezze Schalen

Kleuren

Zwart, Rood, Turks Blauw, Blauw, Groen
FlorienT Kleuren

Handgemaakt

Handgemaakt FlorienT

De FlorienT serie wordt volledig met de hand gedraaid en beschilderd. De basis voor de collectie van FlorienT  is witte rivierklei. Zij is verfijnder van structuur dan de rode klei die vaak voor aardewerk wordt gebruikt. Daarom kan deze witte klei verwerkt worden tot een elegant en dun eindproduct, vergelijkbaar met porselein.

 

De schalen worden 2 keer gebakken bij een temperatuur tot maximaal 1200º C. Vervolgens wordt alles met de hand ingetekend en beschilderd. Ieder schaaltje en elk bord is uniek en wordt door de kunstenaar zelf met trots gesigneerd.

 

Nadat een glazuurlaag is aangebracht wordt alles nogmaals 8 uur gebakken. Dit specifieke proces garandeert het hoge niveau van het werk van kunstenaares Nimet die wereldwijd gerespecteerd wordt door keramiekspecialisten.

Zoek een verkooppunt

 

Webwinkels met FlorienT