Nimet

Nimet

De Nimet lijn leent zich perfect voor een kleurrijke tapas of mezze tafel. Het aardewerk is authentiek, handgemaakt en handbeschilderd in een vis- of bloemmotief. Naast schalen en borden zijn er diverse accessoires verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

 

De patronen die in de collectie van Nimet terug te vinden zijn, zijn typisch voor Turkije. Diverse volkeren trokken door het Byzantijnse rijk en verspreidden zo hun eigen patronen, zoals de typerende visjes en bloemen.


De handgemaakte serie van Nimet is niet geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser.

 

Download hier de Nimet brochure

Schalen

7 / 12 / 15 / 20 / 25 / 30 / 35 cm
Nimet Schalen

Borden

10 / 18 / 22 / 25 / 30 / 40 cm
Nimet Borden

Kleuren

Rose, Turquoise, Geel, Rood, Blauw, Groen en Zwart
Nimet Kleuren

Handgemaakt

Handgemaakt Nimet

De Nimet serie wordt volledig met de hand gedraaid en beschilderd. De basis voor de collectie van Nimet is witte rivierklei. Zij is verfijnder van structuur dan de rode klei die vaak voor aardewerk wordt gebruikt. Daarom kan deze witte klei verwerkt worden tot een elegant en dun eindproduct, vergelijkbaar met porselein.

 

De schalen worden 2 keer gebakken bij een temperatuur tot maximaal 1200º C. Vervolgens wordt alles met de hand ingetekend en beschilderd. Ieder schaaltje en elk bord is uniek en wordt door de kunstenaar zelf met trots gesigneerd.

 

Nadat een glazuurlaag is aangebracht wordt alles nogmaals 8 uur gebakken. Dit specifieke proces garandeert het hoge niveau van het werk van Nimet die wereldwijd gerespecteerd wordt door keramiekspecialisten.

Nimet Handgemaakt

Zoek een verkooppunt