Hoe houd je je plank mooi?

Hoe houd je je plank mooi?

Persbericht van: 10 okt 2019

 

Hoe houd je je plank mooi?

Als je een mooie houten plank gekocht of gekregen hebt, wil je daar het liefst zo lang mogelijk van genieten. Echter is hout een natuurproduct en is daarmee aan veranderingen onderhevig. Na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan.

Hout mag nooit in de vaatwasser. Na elk gebruik is het het beste om je plank met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep schoon te maken en met een droge doek te drogen. Laat daarna de plank verticaal drogen, met de houtnerf rechtop. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het hout regelmatig met een speciale onderhoudswax te worden ingewreven.

 

Pure Wood Wax

Pure Wood Wax is een speciale onderhoudswax voor houten snijplanken, serveerplanken, hakblokken en overig keukengerei. De minerale olie dringt goed door in de groeven van het hout en de natuurlijke was zorgt voor een waterafstotende laag. Zo wordt de natuurlijke olie in het hout gehouden en het vocht er buiten. Hierdoor blijft het hout in conditie en wordt uitdrogen en verkleuren langer tegengegaan. De wax is voedselveilig en geschikt voor alle houtsoorten. Verkrijgbaar in flessen van 59 ml. (€3,95) en 355 ml. (€14,95). Zie www.bowls-dishes.com voor verkooppunten.

 

Let op: hout kan bij vochtig afnemen en/of het gebruik van onderhoudsproducten vlekken achterlaten op de ondergrond waarop de plank geplaatst wordt. Neem daarom altijd voldoende droogtijd in acht en controleer het hout voor plaatsing op de ondergrond, zodat eventuele vlekvorming voorkomen wordt.

 

 

Niet voor publicatie:

Voor meer materiaal en informatie: neem contact op met Gwen Smits via
gwen 'ad' bowls-dishes.com.

 


 

 


 

 

Meer persberichten ›