Pure Wood Wax & Oil

Pure Wood Wax & Oil

Pure Wood Wax en Oil

Verkrijgbaar in flessen van 355 ml en 59 ml

Pure Wood Care

De Pure Wood onderhoudslijn bestaat uit de Pure Wood Wax en de Pure Wood Oil en deze zijn beide speciaal bedoeld voor het onderhouden van snijplanken, serveerplanken, hakblokken, houten schalen en overig houten keukengerei.Omdat de producten volledig voedselveilig zijn, is deze lijn zeer geschikt om houten voorwerpen die in de keuken of op tafel worden gebruikt, in conditie te brengen en te houden.

 

Pure Wood Wax is bedoeld om het hout in conditie te houden en om te voorkomen dat er geuren en kleuren in het hout trekken. De wax bevat een minerale olie, die goed door dringt in de groeven van het hout en daarnaast een natuurlijke was, die zorgt voor een waterafstotende laag. Zo wordt de voedende olie in het hout gehouden en het vocht er buiten. Smeer het hout regelmatig in met Pure Wood Wax, dan blijft het hout in conditie en wordt uitdrogen en verkleuren langer tegengegaan. De wax bestaat uit voedselveilige minerale olie met vitamine E, natuurlijke bijenwas en carnaubawas.

De Pure Wood Wax is eenvoudig in gebruik. Neem een schone droge doek en smeer daarmee de wax op het hout in de richting van de houtnerf. Breng voor het beste resultaat deze wax handwarm aan op het hout. Laat dit tenminste 20 minuten inwerken en veeg dan de overtollige wax weg. Poets het hout op om een mooie glans te verkrijgen. Pas op een nieuw snijoppervlak voor hakblokken 3-4 lagen toe. Houd er rekening mee dat de kleur van het hout donkerder kan worden bij het gebruik van de Pure Wood Wax.

 

Pure Wood Oil is bedoeld om het hout door-en-door te voeden als dit is uitgedroogd en daarmee de kans op scheuren te verkleinen. De minerale olie dringt diep door in de groeven van het hout, waardoor het hout niet verder uitdroogt en weer een mooie gloed krijgt. De Pure Wood Oil bestaat uit een voedselveilige minerale olie met vitamine E.

 

De Pure Wood Oil is eenvoudig in gebruik. Neem een schone droge doek en smeer daarmee de olie op het hout in de richting van de houtnerf. Olie het hout ook aan de zijkanten goed in. Laat dit tenminste 20 minuten inwerken. De behandeling herhalen voor een nog beter resultaat. Om het hout na behandeling met de olie in conditie te houden, wordt het gebruik van Pure Wood Wax geadviseerd. Houd er rekening mee dat de kleur van het hout donkerder kan worden bij het gebruik van de Pure Wood Oil.

Pure Wood Wax & Oil Pure Wood Wax en Oil

Zoek een verkooppunt